Organizatori: Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Caraș-Severin, Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociația Comedypunctshow și Centrul de Voluntariat Reșița organizează Școala de vară Atelier18 în perioada 12 – 18 august 2018 la Centrul de Agrement Râul Alb. Centrul de agrement Râul Alb este situat la 18 km de Reșița în județul Caraș-Severin.

Participanții: sunt 90 de tineri/elevi selectați la nivel național pe baza formularului de candidatură, cu vârsta între 14 și 20 ani.Căutăm tineri care își doresc să descopere, să se descopere, să exploreze, să experimenteze, să viseze, să imagineze, să se imagineze, să creeze și să se recreeze. Dacă ești unul dintre cei 90 de tineri posibili, imaginează-te în tabără  și lasă-ne să te descoperim!

Atelierele de lucru din cadrul școlii de vară vor fi:

Atelier de jurnalism/media

Va realiza, împreună cu tinerii selecționați pentru acest departament, jurnalul zilnic al taberei în format radiofonic și printat, banca de imagini și interviuri. Atelierul oferă participanților microcursuri de inițiere în mass-media,  noțiuni teoretice despre jurnalism și sesiuni practice pe teren. Veți învăța cum se spune o poveste, cum se structurează și se încadrează astfel încât să fie interesantă pentru ceilalți, care sunt regulile ce trebuie respectate. Participanții la acest atelier vor  organiza activități artistice și “mini evenimente”: concursuri, audiții muzicale, expoziții, seri de film, întâlniri cu personalități locale etc.

Atelier teatru de improvizație

Teatrul de improvizație este un gen teatral în care nu există text dinainte scris, actorii improvizând replici, scene, versuri și cântece, toate acestea pe baza sugestiilor date de public. Teatrul de Improvizație presupune antrenament specific, continuu și susținut al actorilor, un set de reguli unanim acceptate și respectate, lucru în echipă, comunicare, studiu individual și colaborare.

Atelierul de improvizație își dorește să ofere tinerilor un instrument pentru dezvoltare personală complementar educației formale, prin organizarea și susținerea unor sesiuni zilnice de teatru de improvizație desfășurate în cadrul Școlii de vară Atelier18, sesiuni pe care le vom denumi E.T.I. (educație prin teatru de improvizație).

Coordonatele E.T.I.: bucuria jocului, acțiune, dinamism, imaginație creativă, atitudine pozitivă, toleranță la necunoscut, interes pentru ideile celorlalți, autocunoaștere și adaptabilitate, încredere în tine însuți și în ceilalți, lucru în echipă.

Echipa lectorilor este formată din membrii trupei de teatru de improvizație ComedyPunctShow, toți actori profesioniști cu experiență și în teatrul clasic și în teatrul de improvizație.

Atelierul ETI nu urmărește să transforme participanții în actori, ci să îi facă să își depășească anumite limite, să conștientizeze avantajele unei bune funcționări în echipă și să le dezvolte imaginația, spontaneitatea și creativitatea. Participanții vor înțelege diferența dintre „a auzi” și „a asculta”, vor fi stimulați să aibă încredere în ei înșiși, să răspundă și să acționeze după ce ascultă cu atenție și să își educe relaxarea activă. Improvizația este eficientă pentru că nu implică niciun plan, nici o agendă ascunsă a nimănui. În teatrul de improvizație nimeni nu este criticat, nu există greșeli, ci doar propuneri acceptate și duse mai departe până în punctul unde apare soluția, iar dobândirea reflexului de a empatiza cu celălalt este unul dintre scopurile principale ale jocurilor teatrale folosite. Alături de actori, participanții la acest atelier vor descoperi cât de importantă este echipa în care lucrează, își vor antrena capacitatea de a se adapta secundă de secundă unor situații neprevăzute, își vor exersa spontaneitatea și imaginația și nu în ultimul rând, vor redescoperi bucuria de a se juca.

Criterii de eligibilitate

Aplicanții trebuie :

  • să fie elevi cuprinși într-o formă de învățământ, în clasele VIII-XII,
  • să aibă vârsta între 14-20 de ani,
  • să fie cetățeni români cu domiciliul în România,
  • să fie apți din punct de vedere medical,
  • să aibă acordul scris al părinților, în vederea participării la tabără (în cazul minorilor),
  • să nu mai fi participat în nicio altă tabără organizată de Ministerul Tineretului și Sportului sau de o direcție din subordine în anul 2018.

Criterii de selecție şi grila de punctare

Nr. crt.

Criterii de selecţie

Punctaj maxim

1

Criteriul participativ

implicarea aplicantului în acţiuni ce sunt cuprinse în tema proiectului sau similare – dovedită prin adeverinţe, diplome, contracte de voluntariat

20 pct.

2

Criteriul social

tineri din mediul rural – dovedit prin acte de identitate

20 pct.

3

Criteriul motivaţional

scrisoare de intenţie și modul de completare a cerințelor din formular

20 pct.

4

Criteriul performanţelor şcolare

elevi participanți la olimpiadele şcolare, clasaţi pe locurile I – III, la fazele naționale şi internaționale – dovada constând în diplome

20 pct.

5

Criteriul adecvării la domeniu

dovezi ale cunoștințelor, abilităților şi competențelor în domeniu *)

20 pct.

T O T A L

100 pct.

 

*)dovedit prin diplome/adeverințe privind participări la ateliere, seminarii, simpozioane, concursuri în domeniu, recomandare din partea profesorului de specialitate de la unitatea de învățământ de care aparține.

 

Modalități de înscriere:

Înscrierea participanților se face în perioada 8 iunie – 15 iulie 2018 în baza următoarelor documente:

  • formular tip de înscriere (formular anexat);
  • documentul de identitate (CI sau CN) – in copie;
  • diplome/certificate/adeverințe/contracte de voluntariat/declarații/recomandări etc., în copie;
  • acordul scris al părinților.

Documentele solicitate reprezentând dovezi ale criteriilor teoretice și aplicative vor fi scanate si transmise prin e-mail împreună cu celelalte documente, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.având la subiect: #Atelier18sau prin poștă la adresa: Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Caraș-Severin, Str. Sarmisegetuza, nr.6B, 320071 Reşiţa.

Pentru tinerii selectați organizatorii vor asigura cheltuielile de cazare şi masă, programul, participanții urmând a suporta cheltuielile de transport de la domiciliul lor, până la Centrul de agrement Râul Alb.

Attachments:
Download this file (formular-inscriere-atelier-18.doc)Formular înscriere Atelier 18[Formular înscriere Atelier 18]47 kB