Poster tabără

Organizatori: Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraș-Severin, Ministerul Tineretului și Sportului, Asociația Humains Profiles Romania, organizează Tabăra națională de icoane pictate, măști venețiene, olărit și muzicoterapie, ediția a  VII-a, care va avea loc în perioada 18-24 iulie 2018, la Centrul de agrement Râul Alb, în județul Caraş-Severin.

Participanţi: 90 de tineri selectați la nivel național pe baza formularului de candidatură.

Trainerii: la atelierele de icoane pictate pe sticlă, icoane pictate pe lemn, măști venețiene, olărit, muzicoterapie-metoda Totem sunt: Ecaterina Tudor, Tomi Radcu, Adrian Garoiu, Maria Moza, Jean-Baptiste Odobeștianu, Ana-Maria Anghelescu.

Descriere: Prin această tabără venim în întâmpinarea celor care caută un spaţiu în care să îşi dea frâu liber imaginației şi creativităţii şi să îşi dezvolte abilităţile în domeniul artei alternative. Arta alternativă presupune utilizarea inovativă a unor materiale tradiţionale şi folosirea materialelor neconvenţionale în procesul de creaţie artistică. Astfel, în perioada celor 6 zile de tabără tinerii doritori şi dispuşi să experimenteze vor beneficia de îndrumarea echipei coordonatoare având la dispoziţie: sticlă, blaturi de lemn, pensule, culori, materiale ceramice, materii prime din ghips, hârtie, lut, textile, sfoară şi materiale reciclabile, culori acrilice, unelte diverse și instrumente de percuție. În cadrul acestor ateliere se vizează atât dezvoltarea creativității şi a abilităților inovative prin confecționarea unor obiecte decorative, dar şi dezvoltarea unei atitudini responsabile privind folosirea resurselor.

În cadrul atelierului de muzicoterapie, atelier nou venit în acest program, vom invita participanții să descopere ritmul care este în fiecare dintre noi, că acesta se exprimă în pașii pe care îi facem, prin bătaia inimii, prin melodia cuvintelor noastre și a celor care ne înconjoară. Ritmul este organic, iar instrumentul muzical este pur și simplu o extensie a lucrurilor pe care dorim să le transmitem. Asemeni măștilor venețiene, muzica devine un mijloc prin care ne putem exprima liber, fără teama de a fi judecați. În cadrul atelierelor de muzicoterapie cu instrumente de percuție tinerii descoperă un alt fel de a comunica, de a experimenta legătura cu sunetele și conexiunea cu ceilalți participanți, în contextul unei comunități. Vom avea la dispoziție djembe africane, ocean drum, maracas, tamburine, cinele tibetane, etc., instrumente de percuție adunate de pe toate continentele, pe care le vom putea folosi în procesul de învățare prin joc.

Tabăra de icoane pictate (pe sticlă şi lemn), măști tradiționale venețiene, olărit și muzicoterapie se adresează tinerilor care sunt curioși, care au sau nu, înclinații şi abilități de îndemânare în domeniul artelor plastice, sau a muzicii, dar sunt interesați să-și experimenteze cunoștințele și deprinderile practice și vor să participe la un program de vacanță  nonformal. Un program care promovează concepte precum educația pentru dezvoltare personală, dezvoltarea propriilor valori și resurse.

Activitatea în cadrul taberei naționale va fi împărţită pe ateliere, cu un orar bine stabilit şi pe grupe în funcție de nivelul îndemânării, al cunoștințelor dar şi funcție de opțiunile participanților. Organizatorii vor asigura în mod profesionist atât servicii de educație nonformală în cadrul workshop-urilor cât şi animatori care se vor ocupa zilnic de participanți.

Pentru participanții selectați organizatorii vor asigura cheltuielile de cazare şi masă, programul, aceștia urmând a suporta numai cheltuielile de transport până la Centrul de agrement Râul Alb.

Criterii de eligibilitate

Aplicanții trebuie :

  • să fie elevi cuprinși într-o formă de învățământ, în clasele VII-XII,
  • să aibă vârsta între 13-20 de ani,
  • să fie cetățeni români cu domiciliul în România,
  • să fie apți din punct de vedere medical,
  • să aibă acordul scris al părinților, în vederea participării la tabără (în cazul minorilor),
  • să nu mai fi participat în nicio altă tabără organizată de Ministerul Tineretului și Sportului sau de o direcție din subordine în anul 2018.

Criterii de selecție şi grila de punctare 

Nr. crt.

Criterii de selecţie

Punctaj maxim

1

Criteriul participativ

implicarea aplicantului în acţiuni ce sunt cuprinse în tema proiectului sau similare – dovedită prin adeverinţe, diplome, contracte de voluntariat

20 pct.

2

Criteriul social

tineri din mediul rural – dovedit prin acte de identitate

20 pct.

3

Criteriul motivaţional

scrisoare de intenţie și modul de completare a cerințelor din formular

20 pct.

4

Criteriul performanţelor şcolare

elevi participanți la olimpiadele şcolare, clasaţi pe locurile I – III, la fazele naționale şi internaționale – dovada constând în diplome

20 pct.

5

Criteriul adecvării la domeniu

dovezi ale cunoștințelor, abilităților şi competențelor în domeniu *)

20 pct.

T O T A L

100 pct.

 

*)dovedit prin diplome/adeverințe privind participări la ateliere, seminarii, simpozioane, concursuri în domeniu, recomandare din partea profesorului de specialitate de la unitatea de învățământ de care aparține.

Modalități de înscriere:

Înscrierea participanților se face în perioada 8 iunie – 3 iulie 2018 în baza următoarelor documente:

  • formular tip de înscriere (formular anexat);
  • documentul de identitate (CI sau CN) – in copie;
  • diplome/certificate/adeverințe/contracte de voluntariat/declarații/recomandări etc., în copie;
  • acordul scris al părinților.

Documentele solicitate reprezentând dovezi ale criteriilor teoretice și aplicative vor fi scanate si transmise prin e-mail împreună cu celelalte documente, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu numele si prenumele tau la subiect. Se poate trimite și prin poștă la adresa: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, Reșița, Strada Sarmisegetuza nr. 6B, cod poștal 320071.

Attachments:
Download this file (formular-tn-icoane-masti-olarit-muzicoterapie-2018.doc)Formular înscriere tabără națională[Formular înscriere tabără națională]45 kB