Balul Voluntarilor a avut loc în 21 decembrie 2017, la Campus Café din campusul central al universității. Kitsch party a fost tema balului 2017. Am propus voluntarilor, jurnaliștilor, colaboratorilor invitați să lase  acasă inhibițiile, hainele în trend, încercările de a fi în rând cu lumea încurajându-i să iese din tipare, iar pentru o seară să fim kitsch.

Provocarea a fost să aceea de a alege din garderoba mai veche a lor sau a cunoscuților, piese vestimentare cu calități care definesc acest concept, fiind importantă creativitatea și respectarea propunerii de a fi kitsch. Nu numai ținuta era importantă, invitații au fost rugați să aducă și obiecte kitsch cu care să își decoreze locul unde se așezau la masă. Așa se face că au fost scoase din casă cele mai colorate și nonconformiste haine și obiecte și voluntarii din oraș au venit la Kitsch Party. Au fost 114 pretendenți ai titlului de ”Bravo, ești kitsch!”.

Această sărbătoare anuală celebrează calitățile voluntarilor, participarea activă la proiecte care s-au desfășurat pe parcursul anului 2017, strădanii care implică totodată contribuția la o comunitate mai bună și la construirea unui viitor mai bun. Balul Voluntarilor se dorește a fi o recunoaștere pe care o aducem voluntarilor cu care noi, organizațiile din Reșița, lucrăm, pentru contribuția pe care ei o aduc la dezvoltarea durabilă a comunități locale. Această reuniune reprezintă deja un mecanism nonformal de dialog între actorii sociali din comunitate pentru a sărbători realizările de peste an ale voluntarilor acestora. În 2017 ne-am aflat la cea de-a XII-a ediție și avem convingerea că acest eveniment devenit tradiție va continua. Organizatori au fost Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin împreună cu Centrul de Voluntariat Reșita.