La Târgul de primăvară, între 2-6 aprilie suntem parteneri cu Primăria Municipiului Reșita și participăm în centrul civic la organizarea Atelierului de pictat oua și a Atelierului de turtă dulce, în fiecare zi de la 16 la 19. Protagoniști sunt atât copiii și tinerii care trec prin centru sau vin special pentru a participa la lucru împreună cu noi dar și voluntarii Centrului de Tineret Mansarda Reșița și ai Centrului de Voluntariat Reșița. Voluntarii sunt cei care dau energie atelierului, îndrumă copiii, îi învață să fie responsabili cu resursele folosite și să-și pună ideile în aplicare.

Atelierul pe care l-am propus pentru luna februarie a inclus activități de muzicoterapie, training și dezvoltare personală, educație nonformală, activități de team building și a promovat concepte ca educația emoțională, leadership, atitudine nediscriminatorie, fairplay, spirit civic și comunitar. În activitățile desfășurate la atelier au fost folosite instrumente de percuție de origine amerindiană, africană și asiatică, împreună cu metafora ca element central.

De 8 Martie voluntarii Centrului de Tineret Mansarda și ai Centrului de Voluntariat Reșița au încercat să aducă un zâmbet pe fețele femeilor și ale tuturor trecătorilor reşiţeni, organizând un eveniment inedit prin care au marcat această sărbătoare a tuturor doamnelor si domnişoarelor.