Tipărire
Tineret
Acțiuni
Accesări: 3148

De 8 Martie voluntarii Centrului de Tineret Mansarda și ai Centrului de Voluntariat Reșița au încercat să aducă un zâmbet pe fețele femeilor și ale tuturor trecătorilor reşiţeni, organizând un eveniment inedit prin care au marcat această sărbătoare a tuturor doamnelor si domnişoarelor.

Este vorba despre „8 MARTIE Happening” o scurtă acţiune de animaţie de stradă ce include flori, arcuri și surprize, care sperăm că i-a surprins pe reșițeni în mod plăcut. Două echipe de voluntari au „acţionat” începând cu ora 13ºº într-o zonă cu flux mare de cetăţeni: Universitatea Eftimie Murgu - Centrul Civic al Reşiţei, Podul de la Cultural.

Scopul nostru cu astfel de “întâmplări” este acela de a anula distanța dintre realitate și creația artistică. Din zona artistică păstrăm trăsături, cum ar fi convenționalitatea, tendința spre semnificație, iar de la realitate se împrumută accidentalul, posibilitatea controlului asupra evenimentului, spontaneitatea comportamentului și dimensiunea banalității. Atât pentru voluntari cât și pentru cetățenii aflați în trecere pe lângă locul unde ne-am desfășurat, a fost o situație nouă, de participare vag controlată, prin impunerea unei atmosfere particulare pe stradă. Prin sugerarea unei idei inițiale, plecând de la data de 8 Martie ca un bun pretext de a ne manifesta încercăm să contribuim la a schimba stereotipurile și atmosfera străzii.